Benvinguts

Visca l’enoturisme!

L’enoturisme és una aventura al teu abast. Durant unes hores, un dia sencer o un cap de setmana, pots viure una experiència autèntica i diferent. Visitar un celler, unes vinyes, un territori… i fer-ho amb una copa de vi a la mà. Fa anys, quan l’enoturisme era una opció molt limitada, alguns grans productors t’oferien visites poc personalitzades, o petits productors t’obrien les portes al seu celler, en general, poc habituat als curiosos. Des de fa pocs anys l’enoturisme ha fet un canvi. S’ha fet popular. D’aquí la creació d’aquesta pàgina: una web de recomanacions enoturístiques.

La majoria de la gent que coneixem beu vi. Molts d’ells el compren. Però una de les reaccions més habituals, quan els expliquem que també ens agrada el vi, és una advertència. Ens diuen “jo no hi entenc de vi”. La gent és molt sàbia. Aquesta frase no la deixen anar quan parlem de marisc, perquè poden identificar una gamba fresca d’una congelada. Tampoc se sent quan algú talla pernil i només amb la vista són capaços de clissar l’ibèric de la resta. Per què, doncs, aquesta frase recurrent quan parlem de vi? Perquè sovint els que parlen de vins no ho fan pel 90% de la població, els que “no hi entenen”. Per ells, aquesta web.

“Volem parlar de vi als que diuen ‘Jo no hi entenc de vi, el 90% de la gent”

Nosaltres volem parlar dels vins amb el mateix llenguatge planer amb que parlem d’enoturisme: senzill, divertit, interessant i amb un punt d’atreviment que ens diferencïi de la resta. Però, en què som diferents a la resta?  Ens agrada tastar vins i visitar llocs nous. No som sumillers. Ni enòlegs. No venem res. Per tant, tampoc estem patrocinats per cap empresa del sector. Escollim amb tota llibertat què beurem i on anirem. Som independents.

“Som periodistes, no summilers, ni enòlegs ni venem res. Som independents”

Les estrelles, els punts, els percenatges… no són l’única manera de valorar un vi. Però ens ha semblat la més senzilla. Entendreu que nosaltres no podem definir únicament el treball d’un celler o el valor d’un vi només amb estrelles. Tot és molt més complex. Ara bé, tenim criteris molt ben establerts, que us expliquem en els apartats de “Cellers” i “Vins” perquè sapigueu què valorem més de cada apartat. Tenim criteri. Tenim respecte pel producte i sobretot pel productor.

 “Posem estrelles als cellers i als vins, però valorem la feina que hi ha al darrera”

Però qui hi ha al darrera? Som una parella de periodistes: Judith Cortina i David Jobé. Treballem a la ràdio i a la televisió. Hem escrit en diaris, pàgines web, revistes i fanzins. Fa molts anys que fem enoturisme per Catalunya, per Espanya i pel món. Hem viscut a Anglaterra i Irlanda. Hem estat als Estats Units, a les valls de Napa i Sonoma. Hem visitat França, Itàlia, Alemanya, Croàcia… Amb aquesta experiència ens hem decidit a escriure del vi, de la vinya amb una aproximació professional. Ho farem, però basant-nos especialment en l’àmbit del vi català.

Això sí. Cap bloc, ni web és complerta sense les vostres opinions. Donem molt de valor als vostres comentaris, a les suggerències, a les recomanacions. Podeu deixar-les fàcilment al blog. També tenim Facebook, twitter i instagram. I si ho preferiu, podeu escriure’ns a info@enoturista.cat.

One comment Add yours
  1. Bona tarda,

    Sóc l’Elisabet Díaz de Nadal. Us segueixo a Instagram i vaig veure que obríeu la web, enhorabona!
    Volia comentar-vos que estaríem encantats que ens vinguéssiu a visitar i que també puguéssiu tastar els nostres vins i caves!

    Espero poder saludar-vos personalment ben aviat!

    Elisabet Díaz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *