Pheasant’s tears Rkatsitely 2016 (Geòrgia)

 

Pheasant’s tears Rkatsitely
Un blanc per plorar com un faisà de Geòrgia.
Tipus
Blanc
Celler
Pheasant’s tears
Denominació d’Origen
Geòrgia
Lloc
Kakheli, Caucas.
Any
2016
Temps de Criança
9 mesos en qvevri, àmfores de fang de la terra del Caucas.
Raïm
Rkatsitely
Comentari
A la Vall del Caucas, per sobre de Turquia i Armènia, fa més de 8.000 anys que fan vins. Per què ploren els faisans no us ho sabria dir. El celler lacrimògen el van fundar el 1998 un pintor americà, John Wurdeman, amb un pagès local, Gela Patalishvili.

Està elaborat amb un raïm daurat, que té pigues rosades, el Rkatsitely, varietat autòctona per fer vins blancs, tot i que en realitat és taronja.

S’elabora a l’interior d’un quervi. A l’etiqueta prometen que és dins de l’úter de la terra. Però mirem esglaïats el Google i ahhh! és una gran àmfora de fang.

Color
Groc ambre. Molt ataronjat. Un pél “brut” perquè no s’ha filtrat. És un vi natural, excel·lent, no és cap problema. Té una mica de llàgrima (però no us sabem dir si són les del faisà)
Aroma
Notes de fruita, sense embafar. Si el centrifugues molt fort esdevé una olor desagradable, com de pet. No el marejeu.
Gust
Sec. Sorprenent. D’entrada té una part afruitada molt marcada, de fruites de pinyol, com prèssec, albercocs. Tot i que a la llengua manté la seva sequedat i és molt fàcil de beure a glopets. És un vi passatger. Amb una presència fugaç.
Per menjar amb?
Preneu-lo sol. Sense vergonya. Gaudiu-lo sense menjar, primer. Si voleu combinar-ho, palets de pa, foies, coses suas per untar, no massa fortes perquè se’l menjarien. Formatges suaus
Preu
24 €

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.