Giuseppe Cortese Nebbiolo 2015 (Itàlia)

Giuseppe Cortese Nebiolo
Un negre italià que recorda al nostre Trepat de la Conca
Tipus
Negre
Celler
Giuseppe Cortese
Denominació d’Origen
Itàlia
Lloc
Langhe
Any
2015
Temps de Criança
12 mesos en botes de roure, d’entre 17 i 25 hectolitres, algunes amb fins a nou anys d’antiguitat.
Raïm
Nebbiolo
Comentari
El Giuseppe Cortese Nebbiolo és un vi raro-raro-raro. És una varietat italiana que recorda al nostre estimat Trepat de la Conca de Barberà.

Parlem una mica de vins italians. Aquest ve de la regió del Langhe, a mig camí entre Turí i Gènova. El celler d’en Cortese és molt famòs per elaborar des dels anys 70. El vi s’elabora a la localitat a Rabajà, que en català té el seu homònim “rabejar”, que significa “ficar una cosa o tenir-la estona dins l’aigua en moviment perquè resti ben mullada” Doncs això és justament el que hauríeu de fer amb un vi.

Color
Vermell clar, poc intens, lleuger. De suc de cirera.
Aroma
Terra calenta.
Gust
Especiat. Al principi sobresurt una mica la pebre, els gustos propis d’haver passat una mica per la fusta. És agradable, diferent. Fins i tot té amables tons amargs i un final una mica mineral. És un negre googleearthic, perquè passeu de notar la terra a les arrels. En conjunt és sedós, molt fi, com una arassa que solca la llengua. Un pel àcid.
Per menjar amb?
És un vi solitari, egoïsta, que va be amb res. Però el podeu menjar amb botifarra blanca, amb bull, amb botifarra del perol.
Preu
16 €

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.