Banyar-se en aigües termals amb una copeta

Avís d’onada de calor. Actua com un Tuareg. Enlloc de beure begudes congelades, submergeix el teu cos a una temperatura que contrasti amb el temps canicular. Us atreviu a banyar-vos en aigua a 25 graus amb una copa de garnatxa a la mà mentre els vostres fills juguen? Aquest tresor amagat és a la Terra Alta: es diu Fontcalda.

Prop de Gandesa, hi ha un conjunt de tolls i piscines naturals al llarg del riu Canaletes. S’hi arriba caminant per un congost amb unes vistes espectaculars i força ombrívola. Un refugi per aquests dies de calor i de massificació a la costa. L’aigua tèbia brolla d’una font minero-medicinal anomenada ‘Fonts dels Xorros’. Asseguren que té propietats sanadores: no saben si pel clorur, el carbonat, o senzillament perquè asseguren una estona de desconnexió.

Però us preguntareu d’on treiem la copa de garnatxa? D’algun dels molts cellers que hi ha a la Terra Alta. Nosaltres hem visitat la Cooperativa de Gandesa, el celler Josep Vicens i el Celler Bàrbara Forés a Gandesa, el de Sant Josep Vins a Bot o LaFou de Batea. Però hi una llarga llista de cellers espectaculars. Tenim moltes ganes de perdre’ns un dia al Celler Frisach i de compartir vins de nou amb en Joan Ramon Bada, a Vins del Tros.

A la Terra Alta, la varietat estrella és la Garnatxa Blanca, però la negra és espectacular. També us deixem una selecció de les millors garnatxes terraltenques que hem tastat: el Mas de Sotorres, de Les Vinyes del Convent; el Llàgrimes de Tardor (negre) de Sant Josep Vins; Raig de raïm, del Celler Piñol; Il·lusió, de Xavier Clua; Via Terra, d’EdetàriaSom Dinou, de la Cooperativa de Gandesa, el Rialla blanc, del celler Rialla; Abrisa’t, del celler Bàrbara Forés; el Vila Closa, del celler La Botera; Els amelers, de LaFou Celler; o l’espectacular Almodí Petit, del celler Altavins, entre molts d’altres que podeu trobar en aquesta web.

Si compreu una ampolla, sempre podeu omplir una piscina infable, posar-hi unes quantes pedres i deixar l’ampolla refredar. Qui sap si també el vi té propietats minero-medicinals…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.