Sis vins per donar la volta al món

#enoidea 4

Si aquest estiu sortiu a veure món, feu també turisme de vins. És enriquidor i sobretot, divertit. Un altre opció per fer de Willy Fog’s és comprar vins estrangers sense moure-us de la vostra botiga habitual.

Nosaltres ja ho hem fet i us proposem una passejada per tot el planeta a través de sis ampolles. Argentina és la primera parada. Un país de vins, conegut especialment pels negres de varietat Malbec. Però això ja és sabut i hem optat per un vi a la contra. La conclusió és que fen ampolles que ajuden a fer amics que filosofegen com els argentins.

La segona destinació és el país que més vi produeix de tot el món. Es tracta d’Itàlia, on hi ha vinya plantada d’un extrem a un altre, desde Piamonte fins a Sicília. El feeling d’Itàlia amb la vinya té tanta història que els antics grecs ja van anomenar aquest país “Enotria” que vol dir “terra del vi”. Nosaltres hem trobat punts de connexió amb alguna varietat catalana.

Seguim la ruta fins a Geòrgia. Us sorprèn? A la Vall del Caucas, per sobre de Turquia i Armènia, fa més de 8.000 anys que fan vins. De fet, és un dels primers pobles de la Humanitat que en va fer. Ara tornen a apostar pels vins i és habitual que segueixin l’estil tradicional: els fan en dipòsits de fang enterrats al terra. N’hem tastat un i us en parlarem.

Cal passar pel país que és el mestre per excel·lència en qüestió de vins: França. Segles de tradició i una gran varietat geogràfica i climatològica l’han convertit en un punt de referència mundial. Ho hem entès. Hem tastat un “fucker wine” per a grans ocasions.

I buscant blancs, hem passat per Alemanya on ho són la gran majoria de la producció. La varietat estrella és el riesling però també destaquen els vins de botrytis, una delícia a la boca, però un fong fastigós si el veieu a la vinya. Endevineu de quin tipus hem tastat?

El nostre viatge acaba a Austràlia, que en uns anys ha passat de ser un productor desconegut a guanyar-se la fama de fer vins “bons, bonics i barats”.  Els vins australians, a causa del clima assoleiat, tenen molt gust a fruita, que és el que ara busca el mercat internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.