Desperta el teu costat Heidi

#enoidea 3

Fuig de la ciutat, de la calor i del soroll, i refugia’t a la muntanya, que fa fresca i és silenciosa. I alimenta, literalment, la teva part més rural.

Aquest cap de setmana hi ha una escapada per satisfer els cinc sentits: un paisatge de conte per a la vista, el silenci de l’alta muntanya per a l’oïda, el tacte de la fresca a la pell, i l’olor i el gust que fan els vins seleccionats i la gastronomia local. Un pla atractiu per a totes les edats, on s’hi pot anar amb nens.

Aquest dissabte 28 de juliol es celebra la primera “Mountain Vi”, una fira dedicada al vi i a la gastronomia a Camprodon. En concret, es fa a l’Hotel Puig Francó, un indret idíl·lic. És un hotel rural amb vistes a les muntanyes de l’Alta Garrotxa.

La fira està oberta des de les 12 del migdia fins a les nou del vespre. Així, no cal ni organitzar-se horaris! El que sí que pot fer dubtar, és en quin ordre es tasten els vins perquè hi haurà joies dins de les ampolles.

La llista de convidats és un mapa de la diversitat catalana: els cellers Marco Abella i Devinssi del Priorat, Sant Josep Vins de la Terra Alta, el celler Matallonga de Costers del Segre, el celler  Testuan que fa vins a Alella i al Montsant, el celler Mont Rubí i ‘El Jardí dels Sentits’ del Penedès i el celler ‘Camí de la Font’ de Gandesa i El Masroig.

Els caves els serviran Muscàndia, Juvè&Camps i  Mestres, de les Denominacions d’Origen Penedès i Cava. El toc internacional el posa un celler francès convidat Plaisir du Vin. Aquí, fins i tot l’aigua té caché: és 22 Artesian Water de la Rioja.

La cita també és una festa pels petits. Poden tastar most de raïm, participar en un taller de reciclatge amb taps de suro i jugar amb castells inflables i cliks de Playmobil.

El preu del paquet és de 12 euros. Inclou quatre degustacions i una copa Riedel que, al vespre fiquem a la bossa i ens enduem cap a casa. També es poden comprar tiquets individuals. Les degustacions són de vi i de menjar. Per combinar els vins hi ha una àmplia selecció de formatges artesans, embotits locals i platets típics de la gastronomia muntanyenca per satisfer els estómacs metropolitans.

Al final de la jornada, hauries de tenir les galtes colrades, com una Heidi 2.0.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.