Blau Cel 2016 de Vins Petxina (Tarragona)

Blau Cel
Un blanc per convertir el balcó en una platja privada
Tipus
Blanc
Celler
Vins Petxina
Denominació d’Origen
Tarragona
Criança
Jove
Viticultura
Ecològica

La calor t’està transformant: darrerament vas vestit amb roba fresqueta, tens addicció… als aires condicionats i, fins i tot, has pensat d’amorrar-te al congelador. Tot el dia les finestres obertes. Amb això no n’hi ha prou. Obre el balcó. El Blau Cel de Vins Petxina és un blanc per convertir el teu balcó en una platja particular.

Tens un balcó que és com una bicicleta estàtica? Sí, la tens, però gairebé mai la fas servir. Aparta les plantes, treu l’estenedor i planta-t’hi per descobrir que el blau cel el tens just a sobre del cap. Aquest és un vi de Tarragona, que es fa a un poble de l’interior, la Nou de Gaià. Si ho mires en línia recta, al Google Maps, hi ha poca distància entre les vinyes i les platges d’Altafulla. La marinada tempera les vinyes. Mantenen uns 10 graus a l’hivern i uns 30 a l’estiu.

Està fet majoritàriament de xarel•lo, que ve de l’italià CHIARELLO, que vol dir ‘claret’. A Tarragona i al Priorat en diuen cartoixà, a Alella, pansa blanca, a Mallorca, moll…El Blau Cel és un vi tres vegades eco: ECOlògic, ECOnòmic i rECOrdable. Si ho vols millorar, posa-hi una amanida de llenties, un plat de cuscús, croquetes o embotits blancs…

Lloc
La Nou de Gaià
Any
2016
Temps de Criança
Cap
Raïm
Xarel•lo i Macabeu
Color
Té un color groc com de SOL CHIARELLO, de sol claret.
Aroma
Al nas es nota la fruita blanca, i també plantes i flors. Són vinyes petites envoltades de boscos.
Gust
A la boca el notareu molt fresc i suau. Si només toqués el sol a les vinyes, sortiria un vi amb més grau, però el vent les refresca. Funciona com quan surts al balcó
Preu
8 €

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.