Visita un castell (que no cal aire condicionat)

#enoidea 1

T’agradaria ser la senyora d’un gran castell? Voldries beure vins en copa daurada com els personatges de Game of Thrones? Avui en dia pots conquerir un castell sense haver de fer cap setge. Els castells a l’estiu són llocs frescos, gràcies a les pedres massisses i les parets amples, que aïllen la calor de fora. Algunes de les fortificacions dels països catalans tenen 1.000 anys d’Història. A casa nostra hi ha molts cellers amb castells, Castell del Remei (que ara farà una gran inversió per adequar les visites), Castell d’Encús, Raimat (tots a la DO Costers del Segre), Castell de Riudabella i Castell d’Or (a la Conca de Barberà); el Castell d’Age, o el Castell de Pujades (al Penedès), el Castell de Perelada (a la DO Empordà),…  Si creus que ens n’hem deixat algun, envia’ns un missatger a cavall amb un pergamí segellat amb lacre vermella i l’inclourem a l’article.

La foto de la portada és de l’Heretat del celler Oller del Mas, a la DO Pla de Bages. La fortificació es va construir durant el segle X i s’ha mantingut en perfecte estat, gràcies a una feina de restauració curosa, duta a terme a finals dels segle passat. La imatge de l’article és un detall de l’empedrat que hi ha al terra de l’entrada. Fixeu-vos bé que a la pedra del mig hi ha uns fòssils en forma de peix. Fa milions d’anys Montserrat era mar i algunes de les pedres amb que es va construir aquest castell encara tenen memòria submarina. Aquest celler va rebre el Premi a la Millor Experiència Enoturística el 2016. En aquesta web la vam visitar l’hivern del 2017, una entrada que pots recuperar en aquesta entrada.

Hi ha molts castells a Catalunya (alguns dels més xulos els recullen a la web castells catalans). Hi ha fortificacions que s’han mantingut dempeus gràcies a les explotacions agrícoles. D’altres que es podran restaurar gràcies a l’enoturisme. Aquest hivern, la DO Penedès ha rebut diners dels fons europeus FEDER per estintolar alguns dels castells més bonics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.