Beure vins com uns cavallers templers

#enoidea2

L’emblemàtica web La Conca 5.1 celebra dissabte, 21 de juliol, la seva festa estiuenca anual. Reuneixen cellers amics, artistes estimats, persones generoses i ho reguen amb vins de la zona. És una trobada templària camuflada sota una nit màgica d’estiu. No us confongueu! Són gent emprenedora, amb ganes de canviar el món, amb discurs propi, lluitadors de molins, conversadors d’arada, pensadors de quilòmetre zero, flor-i-nata de la sensibilitat rural, ancestral i antiga, versionada en 2.0. Bé, en 5.1.

La seva ‘rave’ promet. Pop, dansa, discjòqueis i artistes locals. Hi actua Joana Serrat, com a cap de cartell. Hi actuen els punxadiscos PD Soul Rebels, Joan Vilalta i Pere Prats, la commovedora companyia Babirusa Danza (que actuen sense samarres) o el canyeros Apalanke, destinats a que eviteu l’ídem. Perquè la festa s’allargarà des de les 19:30 fins a la una de la matinada. Hi participen alguns dels cellers més interessants de la zona: Barbara Forés, Celler Cooperatiu de Barberà de la Conca, Carles Andreu, Finca Mas Perdut, Cooperativa l’Olivera, Mesquida Mora, Mas Foraster, Pla de Masó, Succès Vinícola, Carlania CellersVegà Aixalà, Vins Can Majoral o el celler Comalats, coneguts per les famoses ‘festes gaverneres’.

Durant unes hores i amb una copa a la mà podreu ser uns cavallers del Temple. Ells van deixar una segona residència a Barberà de la Conca (Conca de Barberà). Avui en dia el castell templer sembla una casa antiga, ben conservada, situada a la part alta del municipi i envoltat d’unes ruïnes, que està rodejat del que queda de les antigues muralles i altres edificis annexos, que segles enrere van servir primer de fortalesa i després d’hospital. Aquí es poden fer cures d’estrés, amb música, vins i una bona dosi de proïsme. Podreu menjar teca dels restaurants de Cal Maginet, Monocrom, Portal Dinou o Sant Francesc Restaurant. I els 100 primers podreu fer un tast de Vermuts Miró! (gratis). Això sí: no marxeu sense el carnet de templer. L’entrada és gratuïta. Pagareu entre dos i tres euros per cada copa de vi, i entre tres i cinc euros per cada platillo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.